Ga naar de inhoud

Opstellen van deskundigenoordeel

Opstellen van een onafhankelijk arbeidsgeneeskundig oordeel

Geneeskunde is geen exacte wetenschap. Dat geldt voor de huisartsenzorg, medisch specialistische zorg en ook voor de arbeidsgeneeskundige zorg. Arbeidsgeneeskundige adviezen kunnen niet volledig gebaseerd worden op maat en getal (objectief diagnostisch onderzoek), maar worden ook gebaseerd op de wensen en behoeften van de medewerker, op de mogelijkheden van de medewerker en de werkomgeving, en op het professioneel oordeel van de bedrijfsarts. 

De werkgever, medewerker(s), arbeidsongeschiktheidsverzekeraar, of het UWV kunnen een expertise – onafhankelijk arbeidsgeneeskundig oordeel – aanvragen bij het NCKA. Dit kan als er onduidelijkheid (of verschil van inzicht) bestaat bij de vaststelling van een juiste diagnose, advies en/of begeleiding van individuele arbeidsmogelijkheden of arbeidsongeschiktheid. De arbeids-medische experts van het NCKA baseren hun oordeel op de laatste medisch wetenschappelijke inzichten, jarenlange ervaring met diagnostiek en advisering bij beroepsziekten en belastbaarheidsbeoordeling en eventueel aanvullende (medisch) specialistische diagnostiek.  

Bij het opstellen van arbeidsgeneeskundige expertises werkt het NCKA samen met medisch specialisten, ergonomen, psychologen en andere deskundigen. 

Neem contact op

Adres

Arnhemseweg 10
3817 CH Amersfoort

Contact

Telefoon: 085 301 12 00
E-mail: info@ncka.nl