Gevaarlijke stoffen
Relevant in alle sectoren
Gezondheidsproblemen, arbeidsverzuim en arbeidsbeperkingen ten gevolge van blootstelling aan gevaarlijke stoffen zijn een door werkgevers en werknemers onderschat probleem. Ruim 1 miljoen Nederlanders heeft op het werk te maken met gevaarlijke stoffen. Eén op de zes werknemers loopt het risico om hierdoor ziek te worden. Bij mogelijke blootstelling aan gevaarlijke stoffen moet niet alleen worden gedacht aan de (chemische) industrie, maar bijvoorbeeld ook aan de:
- gezondheidszorg (bacteriën, virussen, desinfecteringsmiddelen, straling);
- schoonmaakbranche (fijnstof, schoonmaakmiddelen);
- bouw (fijnstof, reinigings- en schoonmaakmiddelen);
- landbouw (bestrijdingsmiddelen, bacteriën, virussen, allergenen, fijnstof, schoonmaakmiddelen).
Objectieve diagnostiek en advisering
Bij advisering over mogelijke blootstelling aan gevaarlijke stoffen op het werk komt meer kijken dan uitgebreide kennis en ervaring op klinisch-chemisch en medisch-biologisch gebied. Het gaat ook om kennis van en ervaring met de wet- en regelgeving op het gebied van gevaarlijke stoffen in relatie tot arbeid en gezondheid. Daarnaast zijn kennis en ervaring op het gebied van preventie en voorlichting ook van groot belang.
De klinisch arbeidsgeneeskundigen (gespecialiseerde bedrijfsartsen) van het NCKA hebben uitgebreide ervaring met het adviseren van werkgevers op het gebied van preventie, voorlichting en aansprakelijkheid bij mogelijke blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Organisaties die zij hierover hebben geadviseerd zijn bijvoorbeeld: Defensie, Gemeente Tilburg, GVB, KLM en NS.
Het NCKA kan werkgevers en/of medewerkers onafhankelijk adviseren over preventie, voorlichting en aansprakelijkheid bij mogelijke blootstelling aan gevaarlijke stoffen.
Informatie of offerte
Voor nadere informatie of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen via het contactformulier.
Neem contact op
Adres
Arnhemseweg 10
3817 CH Amersfoort
Contact
Telefoon: 085 301 12 00
E-mail: info@ncka.nl