Ga naar de inhoud

Aanmelden webinar

Is deze webinar interessant voor jou?

Webinar beroepsziekten: Claims en schaderegelingen. Wat is de rol van de bedrijfsarts ?

 

Tijdens deze webinar maak je kennis met de verschillende invalshoeken van beroepsziekten. We merken dat kennis over de effecten van blootstelling  aan gevaarlijke stoffen op de werkvloer gewenst is. Daarbij komt dat er behoefte is aan experts die kunnen beoordelen of gezondheidsklachten het gevolg kunnen zijn van blootstelling aan toxische stoffen. Maar er zijn ook andere belastende factoren met betrekking tot beroepsziekten, zoals psychosociale arbeidsbelasting, lawaaibelasting en belasting van het houding- en bewegingsapparaat. Ook beroepsinfectieziekten zijn zeer actueel. Denk aan Covid-19 als beroepsziekte. Kortom, deze webinar levert je een schat aan kennis.

Wie zijn de docenten?

Dick Spreeuwers, directeur NCKA en Wellbe en opleider/begeleider van bedrijfsartsen en AIOS bedrijfsgeneeskunde en David Bruinvels epidemioloog en medisch directeur NCKA, zijn klinisch arbeidsgeneeskundigen en expert beroepsziekten. 

Dick is veelal betrokken bij onderzoek en grootschalige trajecten rondom toxische stoffen (chroom-6, asbest, lasrook, dieselemissie). David is specialist kanker en werk. Ook doet David onderzoek naar het gebruik van A.I. om patiëntervaringen te koppelen aan data analyse ter verbetering van oncologisch onderzoek. Deze bevlogen beroepsziekten-experts laten je in deze webinar kennismaken met de verschillende facetten van het beroepsziekten. Na een presentatie van het programma is er tijd om vragen te stellen. 

Wie kunnen meedoen? 

De webinar is bedoeld voor bedrijfsartsen, arbo artsen en verzekeringsartsen die zich wil specialiseren op een interessant terrein binnen ons vakgebied.

Programma

  • Inleiding beroepsziekten.
  • Actuele stand van zaken beroepsziekten Nederland.
  • Casuïstiek, voorbeelden diagnostiek van beroepsziekten.
  • Indicaties voor verwijzen en verwijsmogelijkheden.

Resultaat
Na dit webinar heb je:

  • Kennis over de schaderegelingen beroepsziekten in Nederland.
  • Kennis over de rol van de bedrijfsarts bij claims en schaderegelingen beroepsziekten.
  • Informatie over verwijsmogelijkheden bij beroepsziekten. 
Accreditatiepunten
2 punten
 

Aanmelden webinar/nascholing Beroepsziekten
Ik meld me graag aan voor de gratis webinar op 15 januari 2023 van 20.00 tot 22.00 uur

Neem contact op

Adres

Arnhemseweg 10
3817 CH Amersfoort

Contact

Telefoon: 085 301 12 00
E-mail: info@ncka.nl